Logo

Onežimo svet.

Jasa

Ljubim tiste, ki sanjajo o nemogočem.

Goethe

Podprite

V pravilno urejeni družbi ne bi poznali povabila: Donirajte! Nihče ne bi zbiral denarja ali česarkoli ne zase (beračenje) ne za druge (to je večinoma: zase in za druge; pogosto: malo za druge, več zase). Kajti to je naloga države: pobira davke in polni državno blagajno (za zadovoljevanje skupnih potreb državljanov) ter zagotavlja blagovne rezerve (za ukrepanje v izrednih okoliščinah).

 

Več dobrodelnih organizacij – več grdobij

V zdravi družbi ne bi poznali niti novodobnih nevladnih organizacij. Če bi država opravljala temeljne naloge – zagotavljanje pravne varnosti, ustvarjanje pogojev vsem delovno sposobnim državljanom, da z lastnim delom dostojno živijo (tisti, ki nočejo delati, naj umrejo zaradi lakote), delovno nesposobnim pa zagotavljanje primernega dohodka –, ne bi potrebovali prostovoljcev in humanitarnega organiziranja državljanov. Stvarnost pa je povedna: v majhni Sloveniji je že skoraj 30 000 nevladnih organizacij, grdih početij je čedalje več, stvarnost postaja neznosna.

 

Zgodovina civilizacije, naša učiteljica

Medtem ko drugi izpopolnjujejo marketinške prijeme in iščejo novodobne bližnjice do uspeha, smo se mi odločili za najstarejšo svetovalko pod milim nebom: za zgodovino civilizacije. Poučuje nas: ne potrebujemo »uspeha«, temveč polnost življenja. Te pa ne zagotavljajo marketinški prijemi in bližnjice, temveč – preprosto povedano – pamet. Pamet v objemu s srcem. 

Pamet v objemu s srcem. Pamet pa plodimo in srce mehčamo – najučinkoviteje – z dobro, posebej dobro knjigo (tudi drugi umetniški izrazi so učinkoviti). Zato smo se osredinili na dobro knjigo. Posebno knjigo, ob kateri postajamo pametnejši in nežnejši. Številni pedagogi, skrbni starši in čista srca otrok so v četrt stoletja Jasine življenjske hoje potrdili: naše knjige – s pikapolonico na odprtih straneh (naš znak) – takšne so. Odtisi v zavesti prebivalstva – so; sledi v naši stvarnosti – so. Če jih ne bi bilo, bi bila resničnost veliko hujša. Če jih bo še veliko več, bo več možnosti za polno življenje.

 

Vaša podpora – lepši svet za vaše potomce

 

Zato: podprite pikapolonico na odprti knjigi. Denar, ki nam ga boste namenili, bomo pretvorili v število izvodov naše knjige in vam jih izročili. Če ne potrebujete večjega števila izvodov, bomo ciljno obdarovali izbrano skupino prebivalstva. Vam pa bomo omogočili vpogled v uresničeno aktivnost. Tako je bilo tudi do sedaj – prebivalstvu po Sloveniji smo zagotovili brezplačno več kot 50 000 izvodov iz naše zbirke Onežimo svet.

 

Prispevek Jasi - dobra knjiga vsem.

Oblike podpore so različne, cilj je isti - boljši človek in pravičnejša družba.