Logo

Onežimo svet.

Jasa

Ljubim tiste, ki sanjajo o nemogočem.

Goethe

Zgodba o knjigi

Zgodba o knjigi

Prelistaj knjigo Zgodba o knjigi, Anej Sam

 

Prelistaj knjigo Zgodba o knjigi

 

Nakup

 

Dobro je brati dobre knjige. V njih, v dobrih knjigah, je zapisano tisto, kar resnično potrebujemo: Kako in zakaj je nastala knjiga, zakaj smo vsi na tem svetu pravzaprav skupaj, kako je to z živalcami in rastlinami, kako naj svet postane lepši; v dobrih knjigah je zapisano vse o ljubezni, o vzgoji, o enosti z naravo, o oblačenju in o lepoti, o laži, o modrosti, o nežnosti, o otrocih in odraslih, zakaj smo na tem svetu ter kaj bo s knjigo.

 

S posrečenim povezovalnim besedilom je avtor v to imenitno knjigo za otroke vgradil najlepše misli v zgodovini otroške literature – dojemljive so tudi najmlajšim – od Ezopa do Svetlane Makarovič.

 

In ta samosvoja knjiga je že močno zaživela v vrtcih in šolah. Knjiga za ustvarjanje in krepitev bralnih navad.

 

***

 

Avtor: Anej Sam

Ilustrirala: Maja Šubic in Gorazd Vahen

Knjigo so ovrednotili: Marinka Svetina, literarna kritičarka, dr. Ivan Janez Štuhec, moralni teolog, dr. Zdenka Zalokar Divjak, psihiatrinja, Milan Dekleva, pisatelj in urednik otroških programov na Televiziji Slovenija.

Obseg 60 strani; format 24x25 cm; barvno tiskana na umetniškem papirju; vezana s trdimi platnicami in šivanjem.

 

Mediji o knjigi

»Včasih se zdi, da je vse na svetu podrejeno le borbi za uspeh, moč in denar, še celo knjige za otroke. Potem pa se zbere nekaj zanesenjakov in se odloči, da bodo svet onežili; da bodo svoje poetično videnje sveta, moralno držo in ekološko zavest skušali prenesti še drugim, še posebno otrokom. Zgodba o knjigi je njihovo delo …« Tako je o naši slikanici Zgodba o knjigi obveščala otroke in starše revija Moj malček.