Logo

Onežimo svet.

Jasa

Ljubim tiste, ki sanjajo o nemogočem.

Goethe

Tudi otroci se oblačijo

Tudi otroci se oblačijo

Naslovnica knjige Tudi otroci se oblačijo

 

»Mami, ne potrebujem najkic iz reklame. Raje imam dobro knjigo.«

 

To so razlogi – pomagati človeku, predvsem otroku, da se znajde v labirintu človeške iracionalnosti – za nastajanje dobre knjige. Seveda, ta knjiga je knjiga o oblačenju otrok, hkrati pa je razburljiva pravljica, je vzgoja, je kažipot.

 

***

 

Avtor: Anej Sam

Ilustrirala: Đenana Voljevica Čičić

Strokovno sta jo ocenili: prof. dr. Ljubica Marjanovič Umek, strokovnjakinja za razvojno psihologijo, in prof. dr. Vesna Godina, strokovnjakinja za socialno in kulturno antropologijo.

Obseg 60 strani; format 17x21 cm; barvno tiskana na umetniškem papirju; vezana s trdimi platnicami in šivanjem.

 

Mediji o knjigi

O knjigi Tudi otroci se oblačijo je kritičarka Književnih listov (24. 6. 02) zapisala: »Anej Sam izraža vero v moč napisane besede in moč pripovedovanja. Veter raznaša zgodbo o oblačenju, ki je zapisana v tej knjigi. Ta zgodba spreminja svet. Prvo in zadnje poglavje sta poetični, osrednji poglavji pa poučni. Slikanica ima predvsem izobraževalni namen, pritegniti pa želi s poetično govorico in pravljičnostjo, na kar sta opozorila tudi recenzentki dr. Ljubica Marjanovič Umek in dr. Vesna Godina.«

 

Na to knjigo, »ki se bere kot pravljica in je zelo iskrena in preprosta«, je otroke in starše opozorila tudi strokovna ocenjevalka revije Moj malček (1/02). V prispevku Poučne knjige (Književni listi, 15. 4. 02) je na prvem mestu zapisana naša slikanica Tudi otroci se oblačijo.