Logo

Onežimo svet.

Jasa

Ljubim tiste, ki sanjajo o nemogočem.

Goethe

Ti si moje srce

Ti si moje srce

Prelistaj knjigo Ti si moje srce

 

Prelistaj knjigo Ti si moje srce

 

Nakup

 

Neža Maurer je svoja spoznanja o prežemanju vseobstoječega ubesedila kot lirično življenjsko popotnico otrokom in mladostnikom. Ta knjiga pomaga otrokom, da dojamejo tisto, čemur odrasli rečemo enost, strpnost, humanost … Plemeniteča sporočila Neže Maurer podpirajo sijajne ilustracije slikarke Maje Šubic.

 

***

 

Avtorica: Neža Maurer

Ilustrirala: Maja Šubic

Oblikovala: Nives Lunder

Obseg 60 strani; format 24x25 cm; barvno tiskana na umetniškem papirju; vezana s trdimi platnicami in šivanjem.

 

Mediji o knjigi

V Šolskih razgledih z dne 20. septembra 2008 je izpod peresa glavne in odgovorne urednice Lučke Lešnik bralcem ponujena ta informacija: »Neža Maurer je v čudoviti slikanici Ti si moje srce lirično ubesedila svoja spoznanja o prežemanju vseobstoječega. Strnila je plemenita sporočila, namenjena otrokom, mladini in odraslim, saj pomagajo dojeti tisto, česar ni nikdar preveč - enost, strpnost, humanost. Besedilo je prežeto s čudovitimi ilustracijami srca, ljudi, živali, Zemlje akademske slikarke Maje Šubic«.

Literarna kritičarka revije Moj Malček Maja Črepinšek je v septembrski številki med drugim zapisala: »V knjigi Ti si moje srce, Neža Maurer pripoveduje o marsičem, kar sestavlja otrokov svet, tudi o domačih in tujih živalih, o ljudeh, ki so nam blizu, in o tistih, ki so nam daleč, o ljubezni, o žalosti, o strahu in o veselju … skratka o vsem, kar čuti srce. Pomembno sporočilo, da imamo vsi ljudje in vse živali enako srce, pa pove že kar takoj na začetku knjige.«

 

Strokovna ocenjevalka časopisa Otrok in družina Franceska Žumer je v februarski številki med drugim zapisala: »Knjiga z naslovom Ti si moje srce je dvogovor avtorice umetniške besede Neže Maurer in ilustracij Maje Šubic. Medsebojno dopolnjevanje besedila in ilustracij omogoča zaokroženo dojemanje različnih situacij v življenju in predvsem občutij, ki se nam ob njih porajajo, ter vodi k nadaljnjemu razmišljanju o sebi. Neža Maurer nas z uvodnim razmišljanjem o srcu, ki se na fizični ravni izjemno malo razlikuje ne le od človeka do človeka, ampak tudi pri drugih živih bitjih, popelje do globljega razmišljanja na ravni zavesti srca in njegove duhovne poti. V nadaljevanju spretno spregovori tudi o drugih pojavih, kot so dihanje, vid, bolezen, žalost in zdrava prehrana, o razmerju med delom in zabavo, žeji in suši ter ustrahovanju in konča tako, kot je začela - s srcem, a tokrat z njegovo drugo razsežnostjo, z ljubeznijo do sebe, bližnjih, vseh, pa tudi, ali še posebej, do naše Zemlje. Knjiga daje obilo možnosti tudi za razgovor z otroki na poti njihovega razvoja in odkrivanja sveta«.