Logo

Onežimo svet.

Jasa

Ljubim tiste, ki sanjajo o nemogočem.

Goethe

Otroci in moda

Otroci in moda

Prelistaj knjigo Otroci in moda

 

Prelistaj knjigo Otroci in moda

 

Čeprav je naša knjiga Tudi otroci se oblačijo visoko ovrednotena (uvrščena je na prvo mesto »Mladinskih poučnih knjig v letu 2001« – seznam Književnih listov; je na seznamu »Poučne literature« Unicefa Slovenija …), je prenovljena in dopolnjena izdaja pod naslovom Otroci in moda (2011) potrdila neslutene možnosti izboljševanja knjige. Avtor Anej Sam (vmes je prebral nekaj sto literarnih del in opazno povišal možnost liričnega ubesedenja misli in občutkov) je iz že sicer lepega besedila ustvaril najčistejšo poezijo v prozi dojemljivo otrokom, Tina Perko pa je vsako misel tako jasno »naslikala«, da je že opazujoč ilustracije možno razumeti pripoved. 

Priporočili prof. dr. Ljubice Marjanovič Umek, strokovnjakinje za razvojno psihologijo (»Knjigo toplo priporočam v branje vsem mladim bralcem, in to zlasti v razvojnem obdobju, ko razvijajo podobo o sebi in koncept razumevanja drugih«) in prof. dr. Vesne Godina, strokovnjakinje za socialno in kulturno antropologijo (»Kot drugo pa gre omeniti tudi literarno vrednost teksta, ki s poetičnostjo, rahločutnostjo, in milino daleč presega zgolj izobraževalni in vzgojni namen slikanice«), sta potrjeni na najbolj prepričljiv način.

 

S tako prenovljeno knjigo, enim novim poglavjem (misli o oblačenju, modi in lepoti) in sijajnim oblikovanjem Ksenije Konvalinke, smo dejansko dobili novo knjigo z veliko presežki na področju vzgojne literature za otroke.

 

***

 

Format je 24x25 cm; obseg 84 strani; tiskana barvno na umetniškem papirju; vezana s trdimi platnicami in šivanjem.

 

Mediji o knjigi

»… knjiga v štirih pravljičnih in lepo ilustriranih poglavjih na zelo svojevrsten način starše in otroke pouči o oblačilih, zgodovini oblačenja ter o pravljični modi in ohranjanju narave«, je na koristnost knjige Otroci in moda opozorila urednica Bukle Renate Rugelj (februar, 2012). Na posebnost knjige sta opozorila tudi Šolski razgledi (16. december 2011) in Moj malček (januar, 2012).