Logo

Onežimo svet.

Jasa

Ljubim tiste, ki sanjajo o nemogočem.

Goethe

Oblačenje in moda

Oblačenje in moda

Prelistaj knjigo Oblačenje in moda

 

Prelistaj knjigo Oblačenje in moda

 

Nakup

 

»Mislila sem, da vem vse o modi, nakitu, kozmetiki …, zdaj vidim, v kakšni zablodi sem živela. Avtor mi je povzročil nemirno vest – ne maram ga.«

 

Takšne in podobne pohvale – to pa so resnične hvalnice – pogosto slišimo od bralcev te knjige.

 

Oblačenje kot antimoda, oblačenje kot sestavina resničnega življenja; moda kot organizirano zapravljanje, moda kot dejavnik razlepotenja; manekenke in misice kot resnično grde ženske; modni kreatorji o oblačenju nimajo pojma. Toliko tega, v prvem hipu nespojljivega, po prebrani knjigi pa vse tako logično. Boleče logično.

 

***

 

Avtor: Anej Sam

Knjiga je atraktivno in duhovito ilustrirana.

Strokovno sta jo ocenila: mag. Andreja Vrišer, kustosinja Pokrajinskega muzeja v Mariboru in dr. Lev Kreft, filozof estetolog.

Razdeljena je na poglavja: Zakaj se oblačimo, Kako se oblačimo, Modna scena, Fenomeni (mini krilo, visoke pete, slovesna obleka, kravata, jeans, krzno), Modni vsakdan.

Knjigo je v branje priporočilo Ministrstvo za kulturo.

Obseg 146 strani; format 20x27 cm; barvno tiskana na umetniškem papirju; vezana s trdimi platnicami in šivanjem.

 

Mediji o knjigi

»Anej Sam v knjigi Oblačenje oblači, pa tudi slači. Pravzaprav ga v zvezi z obleko – takšno ali drugačno – zanima prav vse«, je med drugim zapisala kritičarka Dela (19. 12. 2000) o naši knjigi Oblačenje. Komentirajoč prenovljeno in dopolnjeno izdajo – izšla je 2006 pod naslovom Oblačenje in moda – je v Nedeljskem dnevniku (25. 6. 2006) Vlasta Cah Žirovnik zapisala: »Avtor na svojstveno kritičen način opozarja na največji, vendar še vedno najmanj raziskan človeški fenomen: modo in vse, kar je povezano z oblačenjem … Podaja zanimivo vsekakor drugačno gledanje na modo in stil …«.