Logo

Onežimo svet.

Jasa

Ljubim tiste, ki sanjajo o nemogočem.

Goethe

Najboljši človekov in pasji prijatelj

Prelistaj knjigo Najboljši človekov in pasji prijatelj

 

Prelistaj knjigo Najboljši človekov in pasji prijatelj

 

Nakup

 

 

Tudi ta knjiga nas uči, da postanemo krmarji lastnega življenja. Osvetljuje namreč življenjsko pot znanstvenika – prim. prof. dr. Erih Tetičkovič – ki bi lahko zgradil očarljivo svetovno kariero, zaslužil veliko denarja in se kopal v blišču televizijskih reflektorjev. On pa življenjski smisel razume drugače. Znanost – pomoč bolnim – da, toda namesto svetovne kariere, denarja in slave, zvestoba Mariboru in Sloveniji, čas za trpeče pse in za »male« teme. V tihoti, brez televizijskih kamer. Kajti, izgrajen posameznik je kreposten zaradi kreposti same; plačilo za dobro delo je zavest, da pravilno živimo.

 

S prvim poglavjem – iskrene in močno doživete pripovedi Eriha Tetičkoviča o njegovem druženju z »najboljšimi prijatelji« – izvemo veliko o sebi. Dojamemo, da nam »rep psa, ki maha s srcem« (Martin Buxbaum) lahko pomaga postati boljši. In, da so ti »čudeži s tacami« lahko čudežno zdravilni.

 

Z drugim poglavjem je novinarka nacionalne televizije Mojca Recek, sicer dobra poznavalka življenjske poti dr. Eriha Tetičkoviča, celovito osvetlila življenjsko pot te izjemne osebnosti. Ta pot pa nam je lahko kažipot za pravo stran življenja.

 

V tretjem delu so kratke impresije nekaj znanih Slovencev o druženju z Erihom Tetičkovičem. Pa še Deset pasjih prošenj.

 

Pripovedovanje Eriha Tetičkoviča in Mojce Recek podpirajo ugotovitve največjih mislecev v zgodovini civilizacije ter umetniške slike slikarja Dušana Sterleta.

 

***

 

Avtorja: Erih Tetičkovič in Mojca Recek

Umetniške slike: Dušan Sterle

Oblikovala: Ksenija Konvalinka

Obseg 86 strani; format 24x25 cm; barvno tiskana na umetniškem papirju; vezana s trdimi platnicami in šivanjem.

 

Mediji o knjigi

Osrčje sporočilnosti knjige je pravilno ugotovila kritičarka Maja Črepinšek (Bukla, maj-junij 2021): »Pripoveduje o nesebični ljubezni, iskrenosti in neomajni pripadnosti, kakršno svojemu človeku podarjajo psi. Knjiga je priklon življenju, čudenje skrivnostni povezanosti vsega pod soncem, povabilo, da bi v dobro živali storili več, in spodbuda, da bi vsi zaživeli polnejše«. 

 

Poslušaj prispevek Radia Maribor (dr. Erih Tetičkovič - jutranji gost; 9.4.2021)

 

Poglej prispevek iz oddaje Dobro jutro - O psih in pasjih prijateljih (8.4.2021)

 

Poglej oddajo Dober večer - pogovor z Dr. Erihom Tetičkovičem (Tele M, 5.4.2021)