Logo

Onežimo svet.

Jasa

Ljubim tiste, ki sanjajo o nemogočem.

Goethe

Moj svet

Moj svet

Prelistaj knjigo Moj svet

 

Prelistaj knjigo Moj svet

 

Nakup

 

Slikanica je povsem nov pristop pri pripravljanju otročička za pravilno dojemanje prvih izzivov stvarnosti.

 

Posledično pa: povsem nov pristop (nov pristop pa je nujen, kajti vse igre so bile že preigrane, stvarnost pa je neznosna) pri pripravljanju bodočih odraslih za pravo stran življenja. Otročičkom dojemljivo vizualno sporočilo do ranljivosti pretanjene slikarke, je dodatno osvetlila (predvsem staršem in vzgojiteljem) razvojna psihologinja, ki se vsakodnevno potaplja v bitje otročička – bodočega odraslega.

 

***

Idejno zasnoval in uredil: Anej Sam

Slikovno upodobila: Mira Uršič, ak. slikarka

Z besedo osvetlila: dr. Andreja Poljanec, razvojna psihologinja

 

Oblikovala: Ksenija Konvalinka

Format: 24 x 25 cm.; Obseg 32 strani; tiskana barvno, na 170-gramskem umetniškem papirju; vezana s šivanjem in trdimi platnicami

 

Mediji o knjigi

Slikanico Moj svet so pozorno pogledali v Bukli, reviji Moj malčekŠolskih razgledih. »Vsebinska zasnova pričajoče slikanice je povsem izvirna. Anej Sam je zapisal pojme in besedne sklope, s katerimi se po logiki življenja otrok najprej srečuje (mami, račka, muc, kuža, miza, okno, roža, knjiga, sadje, zelenjava … ptiček poje, sonce sije, v gorah je čudovito …), slikarka Mira Uršič pa je to nato naslikala. Denimo pojem medo je naslikan ne le kot večna plišasta igrača, temveč tudi kot živi medvedek v različnih situacijah, zraven so seveda čebela in cvet, pa satje, steklenica medu; sporočilo V gorah je čudovito pa prikazuje hribe in gorske koče, gorske živali in rastline, gornike in Aljažev stolp, planšarije in naslovnico Kekca … Skratka, vsak pojem ali sporočilo je spodbuda za najrazličnejše pripovedi, slikanica kot celota pa je, po besedah razvojne psihologinje dr. Andreje Poljanec, pripomoček za spoznavanje otroka in sebe. Realistične in ekspresivne podobe slikarke Mire Uršič (Nebo je Nebo, Zemlja je Zemlja, muc je muc, kuža je kuža, mami je mami, ati je ati …) pa vsakemu otrokovemu zakaju zagotavljajo varen zapik« (Bukla, december 2016).

 

V decembrski številki zaključi celovitejšo predstavitev urednica revije Moj malček takole: » … To je knjiga podob, ki spodbuja razvoj kognitivnih zaznav in vzajemno povezanost«. Urednica Šolskih razgledov (16. december 2016) pa svoje priporočilo slikanice zaključi tako: »Kako izkoristiti razkošno domišljijo in ustvarjalnost slikarke Mire Uršič, je v polni jasnosti predstavila najbolj pristojna oseba: razvojna psihologinja dr. Andreja Poljanec. Zato pogumno skozi slikanico – nastala je po idejni zasnovi Aneja Sama – in spoznali boste zares neizčrpno moč življenja«.