Onežimo svet.

  .  

Ljubim tiste, ki sanjajo o nemogočem.

Jasa 

 

Goethe 

Najboljši človekov in pasji prijatelj

Tudi ta knjiga nas uči, da postanemo krmarji lastnega življenja. Osvetljuje namreč življenjsko pot znanstvenika – prim. prof. dr. Erih Tetičkovič – ki bi lahko zgradil očarljivo svetovno kariero, zaslužil veliko denarja in se kopal v blišču televizijskih reflektorjev. On pa življenjski smisel razume drugače. Znanost – pomoč bolnim – da, toda namesto svetovne kariere, denarja in slave, zvestoba Mariboru in Sloveniji, čas za trpeče pse in za »male« teme. V tihoti, brez televizijskih kamer. Kajti, izgrajen posameznik je kreposten zaradi kreposti same; plačilo za dobro delo je zavest, da pravilno živimo.

 

S prvim poglavjem – iskrene in močno doživete pripovedi Eriha Tetičkoviča o njegovem druženju z »najboljšimi prijatelji« – izvemo veliko o sebi. Dojamemo, da nam »rep psa, ki maha s srcem« (Martin Buxbaum) lahko pomaga postati boljši. In, da so ti »čudeži s tacami« lahko čudežno zdravilni.

 

Z drugim poglavjem je novinarka nacionalne televizije Mojca Recek, sicer dobra poznavalka življenjske poti dr. Eriha Tetičkoviča, celovito osvetlila življenjsko pot te izjemne osebnosti. Ta pot pa nam je lahko kažipot za pravo stran življenja.

 

V tretjem delu so kratke impresije nekaj znanih Slovencev o druženju z Erihom Tetičkovičem. Pa še Deset pasjih prošenj.

 

Pripovedovanje Eriha Tetičkoviča in Mojce Recek podpirajo ugotovitve največjih mislecev v zgodovini civilizacije ter umetniške slike slikarja Dušana Sterleta.

 Najboljši človekov in pasji prijatelj

 Prelistaj Najboljši človekov in pasji priatelj 

 

Avtorja: Erih Tetičkovič in Mojca Recek

Umetniške slike: Dušan Sterle

Oblikovala: Ksenija Konvalinka

Obseg 86 strani; format 24x25 cm; barvno tiskana na umetniškem papirju; vezana s trdimi platnicami in šivanjem 

urejanje strani