Onežimo svet.

  .  

Ljubim tiste, ki sanjajo o nemogočem.

Jasa 

 

Goethe 

Prav je - ni prav

 

»Mala šola življenja« je zapisal v predgovoru pisatelj Milan Dekleva, ki je, skupaj z znano humanitarko Anito Ogulin in strokovnjakom za didaktiko filozofije Marjanom Šimencem, ocenil rokopis in ga priporočil za tisk. »Zame je sreča tudi to, da bomo skupaj z otroki lahko vzorčili ta čudoviti priročnik vrednot« – pove Anita Ogulin, a prof. Šimenc ugotavlja: »Slikanica Prav je – ni prav širi otroško obzorje ter veča občutljivost za svet okrog njih in s tem tudi za drugega«.

 

V prvem delu slikanice je dal avtor besedo Naravi – na način dojemljiv tudi predšolskim otrokom so spregovorili kuža, muc, konj, čebela, lastovka, medved in riba. Po večnih pravilih Narave (naravno pravo, naravne zakonitosti) avtor v drugem delu razrešuje številne življenjske dileme in pove, kaj je in kaj ni prav.

 

Tudi s to knjigo je avtor potrdil, da je najresnejše življenjske dileme možno izbistriti na otrokom razumljiv način in najmlajšim zagotovil še eno zanesljivo kažipot na pravo stran življenja.

 

K vabljivosti in jasnosti slikanice je bistveno prispevala tudi ilustratorka, Tina Perko.

 

***

 

Avtor: Anej Sam

Ilustrirala: Tina Perko

Oblikovala: Ksenija Konvalinka

Za tisk priporočili: Milan Dekleva, Anita Ogulin in Marjan Šimenc

Format: 24 x 25 cm.; Obseg 68 strani; tiskana barvno, na 135-gramskem umetniškem papirju; vezana s šivanjem in trdimi platnicami

 

 

 Prav je - ni prav

  

Prelistaj Prav je - ni prav 

urejanje strani