Onežimo svet.

  .  

Ljubim tiste, ki sanjajo o nemogočem.

Jasa 

 

Goethe 

Kakšno Slovenijo si želim

 

Za vsebinsko spreminjanje stvarnosti je bil s to knjigo prvič ustvarjen temeljni pogoj: Družbeni pojavi so pravilno poimenovani.

 

Živimo namreč v brezosebnem času, ko se ne sme povedati, kar večina misli. Večina vidi (in čuti na lastni koži) kako delujejo kapitalizem in demokracija, globalizem in mešanje kultur; vidi (in čuti na lastni koži) učinke drugačnosti in strpnosti, "božje milosti" in "humanih zakonov".

 

Čeprav postaja stvarnost za večino neznosna, si nihče ne upa javno povedati, da je opoldan dan, opolnoči noč. Uresničuje se Orwelova napoved delovanja Novogovora, le da mu danes rečemo politična korektnost. In do besede prihajajo tisti, ki čudovita oblačila nagega cesarja častijo, krika ponižanih ne slišijo. 

 

Zato ta knjiga, ki je glas otrok. Da pa se otroci niso zmotili, potrjuje drugi stolpec - glas večnosti. Premišljanje otrok je, vidimo, uglašeno s spoznanjem tistih, ki so izgradili civilizacijsko zgradbo človeštva. In sedaj vidimo, kako je zares z družbeno ureditvijo, globalizmom, mešanjem kultur, z opevano drugačnostjo, s "humanizacijo" zakonodaje ... Vse je pravilno poimenovano. In lahko začnemo z vsebinskim spreminjanjem stvarnosti.

 

Ni lahko, je pa lepo!

 

 

*** 

 

Pripravil in uredil: Anej Sam

 

Strokovno ocenili: Neža Maurer, Borut S. Pogačnik,

Jožica Frigelj, Erih Tetičkovič, Vesna Jarc, Vid Sagadin Žigon

 

Oblikovala: Ksenija Konvalinka

 

Obseg 140 strani; format 24x25 cm; barvno tiskana na umetniškem papirju; vezana s trdimi platnicami in šivanjem.

 

 

 Prelistaj knjigo Kakšno Slovenijo si želim 

 

***

Mediji o knjigi:

 

 

 

poglej prispevek 

 

 

 

urejanje strani